Support

Account

Home Forums Bug Reports hidden required field prevents post to be update

Solving

hidden required field prevents post to be update

  • Hello,
    I found out that with the last ACF PRO release (5.7.8), it was not possible to save/update a post anymore when an hidden required field was empty. (a required field hide with conditional logic).
    That was not the case with previous ACF PRO version (5.6.8 for instance).

    This new unexpected behaviour looks like a bug for me.
    But I could be wrong.

    Thank you for your answer.

    • m.s

    • December 8, 2018 at 7:18 pm

    It is similar with me since version 5.7.8. I use the Classice Editor and since the update all posts can no longer be update/save. If I deactivate ACF Pro, it works again.

  • This reply has been marked as private.
  • Hi @bonjour Did you find any solution yet?

  • I can confirm, this issue is happening with us also using hidden/conditional logic in 5.7.8.

    I’ve submitted a ticket already to work through a solution.

  • Hi Ijazrafi,
    Unfortunately, the only way I found to address this issue is to unset required fields which is not a satisfying solution.

    Thanks for the ticket WebMechanix.
    Hope we’ll get some feedbacks soon.

    • morgan

    • December 10, 2018 at 10:28 am

    Hi there I am using WordPress 5.0 and ACF Pro 5.7.8 and have also discovered this bug.

    I had a repeater with required fields and have had to switch the required attribute off in order to be able to save the post.

  • We’ve also noticed this issue, as reported by @bonjour , following an update to version 5.7.8.

  • Pretty serious bug with no update in over a week…. πŸ™

    • Gesen

    • December 16, 2018 at 10:25 pm

    I’m having trouble with this as well. I had to downgrade 26 client websites to 5.7.7 in order for my clients to be able to publish posts/pages with ACF field groups.

  • It looks like the last release 5.7.9 shipped this morning fixes the issue:

    Release Date – 17 December 2018
    Fix – Fixed bug causing required date picker fields to prevent form submit.

    I still have to test it before closing this thread.

  • I’ve been having this problem as of last week, but this a.m.’s rollout of 5.7.9 update fixed it for me.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)

You must be logged in to reply to this topic.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. Read about how we use cookies and how you can control them in our Cookie Policy. If you continue to use this site, you consent to our use of cookies.