Support

Account

Home Forums General Issues Issue with import – ACF on multipule custom taxonomies

Unread

Issue with import – ACF on multipule custom taxonomies

  • Hi All,
    I was wondering if someone could tell me what is wrong with this bit of code. I’m building a new site for a client, their current site is using ACF 3.5.0 and we are using 4.3.8. Their current site is controlled by another agency so I do not have the ability to update plugins. I wouldn’t suspect the versions have much to do with this but I feel like I need to mention it since the syntax is probably a combination of old and new.

    I’m trying to import a custom post type that uses custom taxonomies. The ACF meta box should appear on all custom post types: ‘resources’ as long as the ‘taxonomy’ is 5, 9, 7 or 8. Currently the box is only showing up on the first taxonomy e.g., #5. I’m thinking I have some sort of syntax error since if I change #5 to any of the other taxonomies that I’m also trying to use, the box will show up on those pages but none of the others. It’s almost like it’s reading the first rule and then ignoring the rest of the rules.

    anyway here is the code:

    
    register_field_group(array (
    		'id' => '53f2457e40ce2',
    		'title' => 'Video Settings',
    		'fields' => 
    		array (
    			0 => 
    			array (
    				'choices' => 
    				array (
    					0 => 'YouTube',
    					1 => 'Vimeo',
    					2 => 'Wistia',
    				),
    				'label' => 'Video Service',
    				'name' => 'video_type',
    				'type' => 'select',
    				'instructions' => '',
    				'required' => '0',
    				'default_value' => '0',
    				'allow_null' => '0',
    				'multiple' => '0',
    				'key' => 'field_5193cf527d106',
    				'order_no' => '0',
    			),
    			1 => 
    			array (
    				'key' => 'field_5065bafb17f83',
    				'label' => 'Video URL',
    				'name' => 'video_url',
    				'type' => 'text',
    				'instructions' => 'e.g. http://www.youtube.com/watch?v=video_id',
    				'required' => '0',
    				'default_value' => '',
    				'formatting' => 'none',
    				'order_no' => '1',
    			),
    		),
    		'location' => 
    		array (
    			'rules' => 
    			array (
    				0 => 
    				array (
    					'param' => 'post_type',
    					'operator' => '==',
    					'value' => 'resources',
    					'order_no' => '0',
    					'group_no' => 0,
    				),
    				1 => 
    				array (
    					'param' => 'taxonomy',
    					'operator' => '==',
    					'value' => '5',
    					'order_no' => '1',
    					'group_no' => 0,
    				),
    			),
    			array (
    				0 => 
    				array (
    					'param' => 'post_type',
    					'operator' => '==',
    					'value' => 'act_resources',
    					'order_no' => '0',
    					'group_no' => 1,
    				),
    				1 => 
    				array (
    					'param' => 'taxonomy',
    					'operator' => '==',
    					'value' => '9',
    					'order_no' => '1',
    					'group_no' => 1,
    				),
    			),
    			array (
    				0 => 
    				array (
    					'param' => 'post_type',
    					'operator' => '==',
    					'value' => 'act_resources',
    					'order_no' => '0',
    					'group_no' => 2,
    				),
    				1 => 
    				array (
    					'param' => 'taxonomy',
    					'operator' => '==',
    					'value' => '7',
    					'order_no' => '1',
    					'group_no' => 2,
    				),
    			),
    			array (
    				0 => 
    				array (
    					'param' => 'post_type',
    					'operator' => '==',
    					'value' => 'act_resources',
    					'order_no' => '0',
    					'group_no' => 3,
    				),
    				1 => 
    				array (
    					'param' => 'taxonomy',
    					'operator' => '==',
    					'value' => '8',
    					'order_no' => '1',
    					'group_no' => 3,
    				),
    			),
    			'allorany' => 'all',
    		),
    		'options' => 
    		array (
    			'position' => 'normal',
    			'layout' => 'default',
    			'hide_on_screen' => 
    			array (
    			),
    		),
    		'menu_order' => 0,
    	));
    

    * FYI: I did remove some fields to make it shorter

    I also tried this:

    
    			'rules' => 
    			array (
    				0 => 
    				array (
    					'param' => 'post_type',
    					'operator' => '==',
    					'value' => 'act_resources',
    					'order_no' => '0',
    					'group_no' => 0,
    				),
    				1 => 
    				array (
    					'param' => 'taxonomy',
    					'operator' => '==',
    					'value' => '5',
    					'order_no' => '1',
    					'group_no' => 0,
    				),
    				2 => 
    				array (
    					'param' => 'taxonomy',
    					'operator' => '==',
    					'value' => '9',
    					'order_no' => '1',
    					'group_no' => 0,
    				),
    				3 => 
    				array (
    					'param' => 'taxonomy',
    					'operator' => '==',
    					'value' => '7',
    					'order_no' => '1',
    					'group_no' => 0,
    				),
    				4 => 
    				array (
    					'param' => 'taxonomy',
    					'operator' => '==',
    					'value' => '8',
    					'order_no' => '1',
    					'group_no' => 0,
    				),
    			),
    

    Which lead to the metabox only being displayed on the last taxonomy (#8)

    Any help would be appreciated. Thanks!

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.